Haber

Malatya’da hasarsız okullarda yüz yüze eğitim başladı

– Malatya’da hasarsız okullarda yüz yüze eğitim başladı

Malatya’da 57 gün sonra öğrenciler sınıflarına kavuştu

MALATYA – 6 Şubat’ta yaşanan asrın faciasının ardından orta öğretim faaliyetleri 57 gün sonra hasarsız okullarda öğrencilerin sınıflarına dönmesiyle yeniden başladı.

Asrın felaketinden en çok etkilenen illerden biri olan Kahramanmaraş merkezli Malatya’da Akçadağ, Battalgazi, Doğanşehir, Kuluncak ve Yeşilyurt ilçelerindeki bazı okullarda ders zilleri yeniden çaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kontrol edilerek hasarsız veya hafif hasarlı olduğu belirlenen okullar, 57 gün sonra kapılarını yeniden öğrencilere açtı.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kiltepe Mahallesi’nde yüz yüze eğitimin başladığı okullardan biri olan Biruni Ortaokulu’nda öğrencilerin heyecanı gözlerinden okundu. Uzun bir aradan sonra sınıflarına dönen öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşmanın mutluluğunu yaşarken, okulun olmadığı bu dönemde derslerini çadırlarda ya da geçici olarak kaldıkları alanlarda çalıştıklarını söylediler.

Biruni Ortaokulu Müdürü Nuh Özer, 6 Şubat’ta yaşanan büyük afetin ardından 8 Şubat’ta bozulmayan okulun depremzedeler için açıldığını ve burada barınma sağladıklarını söyledi. Bu süreçte okul bahçesine kurulan çadırda öğrencilerin istekli öğretmenlerin katılımıyla sınava hazırlandıklarını belirten Özer, bugün itibarıyla hasarsız okullarında eğitime başladıklarını söyledi. Özer, deprem öncesinde 425 olan öğrenci sayısının bugün itibariyle 160 civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu