Ekonomi

Sinop’ta lastikçilerin kış lastiği mesaisi

Sinop’ta hava sıcaklığının düşmesi ve kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık’ta başlayacak olması nedeniyle lastikçilerin kış lastiği takma mesaisi başladı. Karlı ve buzlu havalarda mağdur olmak istemeyen araç sahipleri kar lastiği taktırmak için lastikçilere giderek araçlarına lastiklerini taktırıyor.

Küçük Sanayi Sitesi’nde oto lastik satımı ve değişimi yapan rot balans ustası Hasan Üçüncüoğlu, lastiklerin değişimi için kar yağışının beklenilmemesi gerektiğini belirterek, kış lastiklerinin yol güvenliği için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Vatandaşlara lastik alırken lastiğin raf ömrüne dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Üçüncüoğlu, “1 Aralık’ta ticari araçlar için zarurî süreç başlıyor. Takmayanlar için bakanlık önemli cezai süreç uygulayacağını belirtiyor. Sayılarda çok yüksek. Bunun dışında özel araçlar için geçerli olmadığını düşünüyor vatandaşlar ama kış lastiğinin yasal zorunluluktan fazla güvenlik açısından kullanılması gerektiğini söylüyoruz. Kesinlikle kış lastiği takılmasını öneriyoruz. Zira yaz lastiği kışın kullanımda sertleştiği için aracın fren aralığının uzaması, yol tutuşlarının azalması, süspansiyon ve gibisi kriterlerden ötürü lastikler sertleştiğinden ötürü fren uzaklığı uzar. Uzadığı içinde çarpma, kaza yapma mümkünlüğü da artmış oluyor. Kış lastiği kar lastiği değildir. Yani kar yağınca kullanılacak olan bir lastik değildir. Havanın 10 derece otoriteler 7 derece diyor artık. 7 derecenin altında takmak zarurî. Bu nedenle illa 1 Aralık’ı beklemeye gerek yok” dedi. – SİNOP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu